Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Enas

Kategori: Fritt svävande tankar

Det är en klassisk strategi att ena ett flk genom att hitta en extern fiende. Hur kommer det sig att vi inte kan ena hela jordens befolkning runt den slutlgia fienden, nämligen klimatförstöringen, som riskerar att ta oss alla till slut?

Game of Thrones - överskattat.

Kategori: Fritt svävande tankar

Efter att ha ignorerat det hyllad Game of Thrones gav jag kunde sommaren serien en chans. Efter att ha tittat på två säsonger är min dom en axelryckning. Det känns som en hyfsat välberättad vuxensaga för namnonanister, där varje tillfälle att visa nakna bröst tas tillvara. Inga krav på realism medger lättköpta vändningar och poänger som inte kan ifrågasättas, och dialogen späda vid behov ut med orgier av personer och geografiska platser helt onödigt nämnda vid namn.

Jag är långt ifrån frälst, men tittar nog vidare.

Spara, my ass.

Kategori: Fritt svävande tankar

Med jämna mellanrum dyker det upp artiklar i nättidningen om hur man kan spara si och så mycket på det ena eller andra. Rubrikerna lockar säkert en och annan. Men artiklarna tycks på något sätt utgå från att folk (dvs deras läsare) är idioter och idag har gjort alla de sämsta väl man kan göra, och därmed ge potential för förbättring eller besparing.

Märkligt nog fortsätter dessa artiklar att skräpa ner nätet också, så man tycker tydligen att man får ut något av dem. Jag har svårt att tro på att den bedömni gen är rätt. Så dumma är inte deras läsare.