Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Buss

Kategori: Fritt svävande tankar

Tidningsartilkarna om den tragiska bussolyckan utanför Uppsala handlar nu myckewt om vad som var skälet till olyckan.

Det förvånar mig lite att man inte förösker fundera mer över vad grundorsaken är. Rimligen måste det vara busstidtabellerna som är dimensionerade för bra väglag, som gör att bussarna kör fortare än vad som är lämpligt när det är dåligt väglag. Och varför det? Jo, för att ju fler turer de kör., desto mer pengar får de in, och desto lägre priser kan de hålla per biljett. Det är ett konkurrensmedel att hålla låga priser. Följaktligen är det en del av sättet att konkurrera att hålla en fart som ibland överstiger det vettiga.

Så i slutändan är det vi, bussräsenärerna, som genom att välja bussbolag baserat på pris, och inte fundera över säkerhetsaspekten, som driver fram detta.

KAnske skulle, i alal fall just nu, ett bussbolag som marknadförde sig med devisen "vi kommer hellre fram alls än i tid" kunna slå sig fram. Lite högre priser, lite lägre punktlighet, men chaufförer med order att anpassa farten till rådande trafikomständigheter.

Tyvärr tror jag att vi snart glömmer, och väljer Billiga Benkes Buss igen

Service

Kategori: Fritt svävande tankar

Idag mötte jag serviceandan.

Mina nya svarta jeans behagade rivas sönder på ett trasigt, vasst hörn på en stol i ett flygplan. Flygvärdinnan bemötte min försynta påpekan om det inträffade med det omedelbara svaret att de skulle ordna med ersättning på nåt sätt. Det slutade med att jag fick ett presentkort på en lämplig klädaffär, som faktiskt täcker kostnaden för ett nytt par byxor av samma sort.

Inget tjafs, inget motsåtnd, bara en trevlig insikt om att man inte har något att vinna på att inte reparera den skada som skett med ett leende

Christian Olsson

Kategori: Fritt svävande tankar

Skaded igen, är han. Är det inte lite av att man har det på känn när man ser den rangliga kroppen och de påfrestningar som trestegshoppen utsätter den för? "Kan han hålla?"; tänker jag varje gång