Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Pam utan smink

Kategori: Fritt svävande tankar

Det här är ju trevligt och nån sorts hälsotecken. Pamela Anderson med en bråkdel av sin normala sminkmängd, och 87% av 27000 läsare tykcer att hon ser bättre ut utan sminket.

Orealistisk disk

Kategori: Fritt svävande tankar

Elgiganten gör reklam för sina 1TB externa hårddiskar, och jag blir lite konfunderad.

"Endast 990kr. Du får plats med 250000 mp3-låtar!".

Det är sant, rent krasst, men vad är relevansen?

Dels är 1TB ungefär 1 miljon minuter mp3-musik, vilket är ca 2 år. Med ett rimligt tempo kan man lyssna på 2 års musik på kanske 10 år, och så länge håller inte en normal hårddisk. Skulle den hålla är den sannolikt hopplöst omodern om 10 år ändå. Det är alltså knappast meningsfullt.

Dels kostar 250000 lagligt införskaffade mp3-låtar i allra, allra bästa fall 250000 kr (då räknar jag med att man köpt billigast tänkbara CD på nätet för 10 eller 19 kr, och fört över till mp3, vilket knappast är realistiskt med så många låtar), och då spelar det absolut ingen roll om disken man lagrar på kostar 990 kr eller 5000 kr. (äremot bör den vara speglad och uppbackad, så att man inte förlorar dess innehåll). Så, man har med all sannolikhet inte införskaffat låtarna på lagligt sätt. Uppmanar Elgiganten till brott?

Vissa kan bara inte köra bil

Kategori: Fritt svävande tankar

Idag drabbades jag av en trafikant som måste ha hittat sitt körkort i ett kinderägg. Först gjort personen en U-sväng mitt i en väl trafikerad korsning, där det inte fanns plats att göra nån u-sväng. Dvs först får man svänga ut en bit på vägen till göger, sedan lägga om ratten helt, och köra tvärs över den väg man kom längs, och så in i en båge över vägen tllvänster, för att till slut inte ritnignen 180 grader mot den man startade i. Trafiken i korsningen stannade i princip under denna omdömeslösa manöver.

Därefter körde samma bil in till en busstation, där stora skyltar visar att endast bussar får köra in. 

Slutligen parkerade man 0.5 meter innan ett övergångsställe, där man blev stående en bra stund. Visserligen utan att lämna bilen, enbart ett barn ur den välbefolkade bilen klev ut, för att gå till en Kinarestaurang och invänta mat, men lika fullt.