Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Allt som inte möglar är inte konserveringsmedel

Kategori: Fritt svävande tankar

Det här är väl ovanligt jönsigt..? "Mat som ligger framme möglar inte, alltså är den full med konserveringsmedel". Jag lämnade en gång en apelsin framme. Den torkade, och än idag ligger den framme, numera som en udda prydnad. Stenhård, vägandes nästan ingenting (all vätska är borta), en aning mörkare i färgen (nästan brun) än en färsk apelsin, men exakt den form den hade för 10 år sedan.

Kopplingen mellan mögelfri och konserveringsmedel är inte 1-till-1. Det borde artikelförfattaren kunna räkna ut själv

Norrenas hjärnsläpp

Kategori: Fritt svävande tankar

Det finns bara ett rimligt straff för denna typ av omogna fasoner i idrottssammanhang: Låt inte Fredrik Norrena få någon medalj om hans lag skulle få en.

Hans agerande är inte värdigt en vuxen människa, och han skulle bli dömd i domstol för det om det skett på gatan. Städa upp i idrottsträsket, och låt de som beter sig så här lära sig att bete sig som folk. Det accepteras ingen annastans, så varför på en hockeyrink?

Melodifestival

Kategori: Fritt svävande tankar

Melodifestivalen har avgjorts. Anna Bergendhl vann, och det var kanske rätt. Eller fel. Personligen tyckte jag Tiomoteijs låt var charmig. Men det var synd om tjejen med dragspel, hon höll på att tappa byxorna. 

Varför ska vi ha en internationell jury? Ska Sverige skicka en låt som Sverige tycker är bra, eller ska vi skicka en låt som Sverige inte kan identifiera sig med men som vinner? Jag tycker det här är ett betydligt större brott mot hela principen än nån verkar inse. Den nationella prägeln i form av "folkets smak" försvinner, och det blir en sorts spekulativ europa-sörja av det. Inte för att det nånsin har varit bra, men det finns trots allt en poäng med att sitta och skaka på huvudet åt vilken musik det och det landet tycks gilla.