Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Fastpris? Ha! Tele2 ljuger

Kategori: Fritt svävande tankar

Tele2 borde skämmas.

"Fastpris på allt" ropar de ut i sina annonser. Men de har inte fastpris på vare sig mobilt bredband, fast telefoni eller mobiltelefoni. Det är en ren lögn, och jag är örligt talat förvånad att de inte anmäls för detta.

I "Fastpris" för mobiltelefoni ingår 3000 minuter samtal, 3000 SMS och 3000 MMS. Överskrider du dessa gränser, så får du betala mer. Alltså är det INTE fastpris. Det innebär bara att du betalar för 3000 minuter samtal, 3000 SMS och 3000 MMS, och får skylla dig själv om du inte använder dessa. 

I "Fastpris" för fst telfoni ingår 1500 min samtal. Dvs du betalar för 1500 minuter, och får skylla dig själv om du inte använder dem. 1500 min för 299 kr är dessutom 20 öre per minut, vilekt inte ens kan betraktas som särskilt billigt.

I "fastpris" för mobilt bredband tar man sig rätten att sänka hastigheten till ynkliga 30kb/s om man använder mer än 5GB på en månad. 30kb/s är långt, långt ifårn något bredband. Så det är INTE fastpris på bredband.

Sedan har vi då det fasta bredbandet. Det finns mig veterligt INGEN som idag inte har fast pris p åfast bredband, så här kan Tale2 knappast kalla sig unika. Tele2 kallar dessutom 0.5Mbit/s för bredband, vilket även om det inte finns någon formell definition är skamgränsen för vad som ens med god vilja kan kallas bredband.

De borde skämmas ögonen ur sig för detta skamliga sätt att ta betalt under falsk "fastpris"-flagg.

Lysande odds

Kategori: Fritt svävande tankar

Detta var ju riktigt underhållande. 6.20 ggr pengarna på att Stefan Holm klarar 1.42 under 2008. Till och med Patrik Sjöberg skull enog kunna tänka sig att spela en hundring på detta.

Moment 22 eller inte?

Kategori: Fritt svävande tankar

Jag undrar om det är rubriksättaren som blandat in Moment 22 (Catch-22) i denna artikel? Jag har svårt att se hur det som Moment 22 står för skulle ha en direkt koppling till artikelns innehåll, i alla fall.

Moment-22 exemplifierades i Joseph Hellers roman av en stridsflygare som eventuellt kunde få slippa flyga fler uppdrag pga att han blivit galen, men som om han bad om att slippa uppdragen pga av detta omedelbart ansågs vara vid sina sinnens fulla bruk, eftersom det var fullkomligt vettigt att inte vilja flyga dessa uppdrag, och därmed tvingades flyga vidare.