Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Ointressant

Kategori: Fritt svävande tankar

Jag letar i tidningen efter nåt intressant att skriva om, men det finns inget. Robinson? Vad?

Det går inte bra för Wanja

Kategori: Fritt svävande tankar

Det går rent av rätt dåligt.

Man kan nog säga att det blåser kring Wanja nu. Även om hennes snedsteg inte är oförlåtliga eller ovanliga rent generellt, så är de oförlåtliga om man ska stå och föra LO:s fana högt. Det borde vara direkt diskvalificerande att som LO-bas inte hålla sig borta från såna klavertramp, just för att man är LO-bas, och som sådan måste stå för nåt annat än den "kapitalistiska pengahunger" som man så ivirgt försöker ge sken av att LO inte har.

Nu blir jag mörkrädd

Kategori: Fritt svävande tankar

I bloggen apg29 står

"har man läst bibeln så vet man att sex utanför äktenskapet är en mycket allvarlig synd!"


Detta gör mig mörkrädd (och då syftar jag inte på just sakfrågan kring äktenskapet). "Vet" man verkligen nåt för att det står i bibeln? Om man gör det, "vet" man då inte också allt som står i andra religiösa skrifter? Eller vad nån fanatiker står och mässar nånstans?

Man borde kanske ha körkort för att få läsa och tolka bibeln. Man får tro och tycka vad man vill, men om man står upp och säger att man "vet" för att "det står i bibeln", och att andra "minsann också skulle veta" om de "bara läste bibeln", då tycker jag man man har tagit sig vatten över huvudet.

Tänk i 5 sekunder på den majoritet av människor som läser och tror på nån annan helig skrift än just bibeln. Tror ni inte de tror lika mycket på sin religion som ni tror på er? Skulle ni snällt läsa koranen och blint tillämpa vad som står där efter att ni när ni läst den fått "veta" hur det verkligen ligger till? 

Det är uppenbarligen attraktivt att göra tillvaron enkel och svartvit. Synd bara att det innefattar ett sugrör att betrakta den genom.