Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Pentago

Kategori: Fritt svävande tankar

Om ni vill ha något att göra så kan jag rekommendera spelet Pentago. Se på http://www.pentago.se
Enkelt, men intressant. Och nej, jag har absolut inget med företaget bakom spelet att göra.

Varför är det så här?

Kategori: Fritt svävande tankar

I halkan de senaste dagarna har jag sett ett antal trafikincidenter, varav ett absolut flertal involverat så kallade yrkesförare. Tydligen ingår det i konceptet att v ara yrkesförare att man ska överskatta sin egen förmåga och vägens friktion, samt helst samtidigt lagom hånfullt ignorera andra trafikanter, som väljer att köra lite långsammare när det är halt och dålig sikt. Som ett resultat har jag sett taxibilar i diket, trafikljus nermejade av lastbilar, samt allmänt vansinniga hastigheter och omkörnignar, främst från taxibilar.

All yresstolthet verkar sitta i gasfoten, oavsett konsekvenserna. jag antar att det drivs av lönemodellerna i de aktuella branscherna. För det vore ologiskt om de som kör som sitt yrke vore tekniskt sämre förare. Deras omdöme måste helt enkelt övermannas av deras önskan att tjäna pengar. Vilket kanske är mänskligt, men också livsfarligt.

Om relationen mellan hur yrkesförare och "amatörchaufförer" kör är signifikativ för hur saker i allmänhet utövas av yrkesmän respektive lekmän, så vill jag helst koppla min el och mitt vatten själv.

Toalettvåld

Kategori: Fritt svävande tankar

Min toalett är en plats för massakrer och andra hemska tilldragelser.  Hör bara på detta:

Vid ett tillfälle sprang en förkyld 9-åring in på toaletten. Efter lite nysande, och en märkligt lång vistelse därinne, kom hon ut igen. Efter ett tag upptäckte någon att hon blödde näsblod, och hon sa "ja, jag vet". Det kunde varit slut där, om jag inte senare gått in på toaletten, och upptäckt en massa små röda prickar i taket och högt upp på väggarna. Det lilla livet hade nyst med blod i näsan, och försökt torka rent där hon nådde....men till taket nådde hon inte.

Nästa historia: Jag hittade häromsistens en sax, en polygrip och en ansenlig mängd blod på handfatet. Sambandet stod klart när en 11-åring kom och avkrävde mig 10 kr för en "tappad" tand.

Vad som sker därinne när jag inte vet, vill jag nog inte veta.