Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Klädråd?

Kategori: Fritt svävande tankar

Klädråd?

 

Jag är glad att jag håller mig till jeans, tröjor och skjortor

Antireklam

Kategori: Fritt svävande tankar

Idag såg jag en reklamaffisch med följande budskap:

"Sorry, grabbar, nu har det blivit enklare att tvätta

Grattis tjejer, nu kan ni göra annat."

Det var, förmodar jag, för antingen tvättmedel eller tvättmaskiner, och i två korta, kärnfulla meningar lyckas man uttrycka sig såväl nedlåtande om män som fördomsfullt om kvinnor, uppmana kvinnor att lata sig, och allmänt placera ett lågvattenmärke i förmåga att producera reklam.

Till företagets oförskämda lycka så undgick jag att se vad det hette

Vinter...

Kategori: Fritt svävande tankar

Igår hade jag nöjet att höra en konversation om Norrlands nackdelar och fördelar, mellan två icke norrlänningar, varav den ene to Norrlands parti, utan att verka veta riktigt vad han talade om. Icke-norrlänningen sa att han inte stod ut med mörkret, och den som försvarade norrland sa att det får man igen under sommaren, då det aldrig är mörkt.  Men båda missade en väsentlig aspekt, nämligen denna:

Hur mörkt det än är så finns där alltid stjärn- och månljus. Är det kallt är det dessutom mer troligt att det är klart. Och i klart väder, med månen lysande, och gott om vit snö, så är det inte på långa vägar så mörkt som det är under i princip hela natten i södra sverie på vintern. Det är helt sant att det inte är dagsljus, och kanske inte heller den sortens ljus man blir pigg och frisk av. Men det är inte så beckmörkt som många verkar tro. Det är snarare ett trolskt skimmer över hela tillvaron i de bästa stunderna. Jag tror i själva verket att inget är så deprimerande som det mörka, fuktiga slask som kallas vinter i södra sverige. Där är det enda ljuset i den mulna och snöfria vintern elljuset från gatbelysning och annat konstlat ljus, i den mån man är inom synhåll för sådant.