Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Stor Platt-TV = mer filmnjutning?

Kategori: Fritt svävande tankar

Möjligen i motsats till mitt tidigare kritiska inlägg om minilaptops, så måste jag säga att större TV-apparater berikar filmtittandet. Jag blev nyligen med 42-tums platt-tv, och kan inte annat än medge att filmtittande fått en något annan dimension än tidigare. Förvisso kan man hävda att det bara  minskar behovet av att gå på bio, döär man VERKLIGEN ser på film, och därmed är negativt, men jag tror inte det. Så sällan som jag går på bio så kan det inte bli mindre. Däremot ser jag nu på mer film än förut, med större njutning.

Kalle Anka faller i glömska

Kategori: Fritt svävande tankar

Enligt Aftonbladets fantastiska statistikavdelning så har Kalle Anka på julafton råkat ut för ett tittarras (eller "tittartapp" som det också står. Vilket ord...).

Tittar man på de redovisade siffrorna, så ser man snabbt att ingen med mage att kalla sig statistiker skulle komm apå tanken att kalla det ett ras. Det är mindre är förra året, ja. Men avvikelsen är inte större än vaddden varit fram och tillbaka under de 12 år som redovisas. 2008 tycks vara ett dåligt år, men det är knappast något "ras"

Tänker man till lite mer så kan man också fråga sig :

- om det finns en koppling till vilken veckodag julafton är på (folk som jobbar ända till den sista vardagen före jul har sannolikt mindre tid de år som julafton infaller så att de jobbar den 23/12, och kanske därmed är mindre benägna att titta på Kalle Anka?

- om det finns nån påverkan av vad som sänds på andra kanaler vid samma tidpunkt? (utöver den allmäna trenden att det är mer och mer...).

- hur det påverkas av vädret (direkt, i och med att folk kanske är ute., och indirekt, i och med att problem i trafiken kan orsaka försenade ankomster)

- hur andelen personer med utländsk bakgrund ändras i landet (dvs personer som överhuvudtaget inte har en relation till Kalle Anka som jultradition, eftersom de inte (och ej heller deras förfäder) bodde här när denna tradition uppstod)

Core Solo?

Kategori: Fritt svävande tankar

PC City säljer bärbara datorer, med tveksamma argument:

"Core Solo!"

Visst, det är alldeles säkert korrekt att datorn har en Intel-processor med "Core"-arkitekturen, och att där bara finns en kärna (1 som i "solo"), men vad utropstecknet ska avse, och varför man framför detta som ett säljargument överhuvudtaget är märkligt. Tittar man runt lite hittar man väldigt få datorer som är klenare än denna.

Det är lite som att sälja köttbullar och utropa "9% kött!". Sant och visst, men det är nog inte det mest säljande argumentet, annat än för vegetarianer. Precis som en Core Solo kan vara bra för den som söker låg energiförbrukning och inte behöver mer prestanda än vad absolut "lowend" ger.

Nåt säger mig att man helt enkelt antingen inte själva vet vad man talar om, alternativt försöker spela på sina kunder okunskap. Vilket det än är så är det sorgligt.