Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Kan den nakna sanningen vara förtal?

Kategori: Fritt svävande tankar

En Linda Kjellén (jag vet inte vem det är, men hon påsås vara programledare) har fått se bilder å sig själv iförd för lite kläder bli utlagda på internet. Nu åtalas en före detta pojkvän för förtal. Hur kan det vara förtal att visa en bild på någon naken? Jag kan tänka mig massor av brottsrubriceringar, inklusive copyrightbrott, "intrång i privatlivet", "oetiskt beteende", avtalsbrott (om man lovat att inte sprida den) etc. Men förtal? Om en nakenbild är förtal, så är det möjligen för att den är ett montage. Men är den "sann" (dvs inte manipulerad) så är det svårt att se att det skulle vara förtal?

Vädret är ingen lek

Kategori: Fritt svävande tankar

Varför ska det snöa just NU när jag har biljetter norrut?

Märklig procedur

Kategori: Fritt svävande tankar

Hennes & Mauritz återkallar en farlig barnjacka, eller rättare sagt en liten kompass på den, som kan gå sönder och medföra kvävningsrisk.


Jag läser och läser, och blir inte klok på detta. Vad är det man menar egentligen?:

"De kunder som har köpt eller fått jackan med den löstagbara dekorationen rekommenderas att lämna tillbaka kompassen (inte jackan) till valfri H&M-butik"

Varför inte bara be kunderna slänga kompassen? Inga pengar tillbaka, ingen åtgärd på jackan som kräver att den ska tas till butiken, utan de vill att man lämnar in kompassen. Vad är poängen? Varför ska den lämnas in?

Vilket generöst erbjudande att man kan lämna in den till VALFRI HM-butik, dessutom.