Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Melodifjaskovalen

Kategori: Fritt svävande tankar

Melodifestivalen är ju rolig. Slätstruken musik, trasig rösträkning, märkliga argument om att det inte påverkar resultatet, barnsliga presentationer. Allt som allt medelmåttig musik presenterad som ett barnprogram som barn knappast kan tycka om. Ett vilse i pannkakan för modern ungdom.

Och dessutom: Internationell jury? Vill vi alltås hellre skicka en låt som inte svenska folket tycker om som kan vinna, än en bra låt som inte andra tycker om? Det påminner mig om politiska partier som börjar söka efter en politik som lockar röster, istället för en politik de tror på. Hur kan det vara så viktigt at vinna at tman inte bryr sig om vad man vinner med?

Mellanakten med Ph, SJögren, Nanne etc var ju det enda som var värt nåt  

Rösträkning

Kategori: Fritt svävande tankar

Röstkaoset i Melodifestivalen är ju hysteriskt roligt. Dels för att det engagerar människor överhuvudtaget, och dels för att så många lustiga uttalanden görs.

SVT tycs till exempel hävda att det "inte påverkat resultatet". Vad jag förstår har de som ringt fått höra en röst som säger att de röstat på nån annan än den de trott. Självklart påverkar detta resultatet, på ett eller annat sätt. Jag vill nog påstå at det inte ens är möjligt att säga om det ändrat utgången eller inte.

Anta att
- SVT vet att alla de som ringt fått höra det namn som rösten hamnat på
- SVT vet exakt hur många röster som avgivits på respektive nummer under tiden som numret gick till fel person

Då kanske de tror sig kunna omtolka rösterna på korrekt sätt. Jag misstänker att detta är exakt vad de gjort.

MEN:

1. Vad säger att alla som röstar lyssnar tills de hör vad rösten i luren säger?
2. Vad säger att alla som ringer kring den tidpunkt vid vilken numret blir fel uppfattar ändringen? Vissa kanske ringt rätt TROTS att informationen varit fel, för att de har gåt ttill köket och ringt, där man inte ser TV:n och det felaktiga numret
3. Vad säger att de som ringt och kommit till "fel namn" inte tänkt till och ringt två ggr till det andra numret, i tron att det rättar till misstaget. Om nu SVT i efterhand korrigerar detta, så blir det en dubbelkorrigering, och FEL
4. Vad är det som säger att alla tittat på det skrivna numret, och inte lyssnat p åvad som sagts, alternativt följt det normala mönstret för vilket nummer som ska ringa. De har då kommit rätt trots att fel info visats i rutsan. HUr ska SVT kunna skilja dessa fårn de som faktiskt kommit fel

Det spelar nu absolut ingen roll för världsfreden, men det är fantastiskt klanting hanterat, och allra värst efteråt när man bara borde gjort en pudel snabbt som bara den

Elaka lotterier

Kategori: Fritt svävande tankar

Postkodlotteriet representerar en för mig mycket obehaglig och ful variant på ett lotteri, nämligen den där alla "är med" (i den bemärkelse att man vet om man blev dragen eller ej) i dragningen, men endast de som betalat vinner. Det skapar en ångestkänsla hos många att behöva riskera att se sitt nummer dras,  och inse att man inte betalat.

Säkert är det fullt medvetet uträknat, och affärsmässigt ganska smart, men inte mindre fult för det. Borde förbjudas, tycker jag faktiskt.