Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Nya bottenapp av AB

Kategori: Fritt svävande tankar

Aftonbladet ödslade häromdagen helsidor på att påtala att moderate Fredrik Reinfeldt hade en farfars farfar som var moraliskt tvivelaktig.

Har socialdemokratiska aftonbladet reflekterat över vad de gör med att ens antyda att den som har moraliskt lågt stående förfäder själv skulle vara moraliskt lågtstående? Hur var det nu, det där med att alla ska födas lika...? Gäller inte det de vars föräldrar gjort något fel?

I så fall, varför skulle den som föds i en fattig familj få bli rik? Eller varför skulle den som föds av lågutbildade få utbilda sig?

Jag tycker hela artikelns existens är ett prov på usel, irrelevant "journalistik", och korttänkt sådan dessutom.

Phishing

Kategori: Fritt svävande tankar

På denna länk länk kan man se ett osedvanligt öppet försök till någon sorts så kallad phishing (eller så är det nån som är så korkad att de inte ens fattar vad det gör). Det vill säga man förösker lura av personer personliga uppgifter (i detta fall mailkonton).

"Vänligen fyll i din mailadress och ditt password, så kan du vinna en iPod". Ursäkta mig....? "Vänligen ge mig ditt kontokorts och din PIN-kod, så kan du vinna en gratis slips"?? "Vänligen lämna nycklarna i bildörren så kan du vinna gratis tändstift"??

Det sorgliga är att efterosm jag fått detta, så har någon jag känner gått på det. Och någon innan dess. Och så vidare.

kö-kultur

Kategori: Fritt svävande tankar

Jag sitter i en kö och undrar vilken del av hjärnan som är underutvecklad hos den som tycker det är ok att passera alla andra via bussfilen