Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Brottsligt konstig lag

Kategori: Fritt svävande tankar

Jag vet att det är en gammal nyhet, men detta är ju direkt märkligt:

Olagligt att få missfall?

Det är ju lika logiskt som att det skulel vara straffbart att bli rånad

Släp = Livsfarligt

Kategori: Fritt svävande tankar

Igår vid 17.30-tiden körde jag norrut på E4, förbi avfarten till Upplands Väsby. Framför mig, i 110km/h, körde en man i medelåldern med en släpvagn. Inte nog med att han överskred hastighetsgränsen för fordon med släpvagn tillräckligt mycket för att omedelbart förlora körkortet, han hade också lastat släpvagnen totalt undermåligt. En våldsamt fladdrande presenning som täckte det högt lastade släpets innehåll hjälpligt hotade att lossna vilken sekund som helst, och ur lasset stod en plym av vad som antagligen var frigolitflingor, som trafiken bakom fick köra igenom.

Efter att ha uppmärksammats av en tutande och gestikulerande medtrafikant saktade han ner något (dock inte alls till lagliga 80km/h), och svände sedermera av i Upplands Väsby.

Vissa borde inte få ha körkort. Och polisen borde sätta dit dessa vansinnesförare med släp, som inte har en aning om hur mycket deras manöverförmåga lider av att ha ett ton skrot hängande bakom bilen.

Går det inte att bete sig bättre?

Kategori: Fritt svävande tankar

Jag vill inte på minsta sätt framstå som rasistisk, men måste få uttrycka min förundran över vad som av utseende och språk/brytning att döma är andra eller till och med första generationens invandrare i ung ålder, och hur dessa beter sig på allmän plats. Jag påstår inte att det är alla, men det är tillräcklig många för att sticka ut. Och jag påstår inte heller att det är enbart dessa av inte helt svensk härkomst ungdomar, men tyvärr är det svårt att ens med bästa vilja säga annat än att de är i majoritet.

Vad är det som får dessa ungdomar på en badstrand att med röst avsevärt högre än nödvändigt för att nå den de till synes kommunicerar med annonsera sin egen ointelligens och brist på respekt genom att för hela stranden kalla sina kompisar för ord som inte passar sig i en blogg? Om de åtminstone sa nåt intressant eller roligt, så skulle man kunna leva med det ,men deras vokabulär och förmåga att konversera tycks begränsad till diverse okvädningsord, 50 namn på det kvinnliga könsorganet, samt det starkt semantikbärande ordet "ba". Inte heller tycks de intresserade av att kommunicera med varanda, utan det tycks faktiskt som att huvudsyftet är att bli sedd och hörd av alla andra på stranden.

Kanske ger det nån sorts status bland det egna umgänget att vara den som omgivningen hör och ser, jag vet inte. Men det är sorgligt låg nivå på sättet det åstadkommes på.