Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Varför tänker ingen på detta?

Kategori: Fritt svävande tankar

Detta är ju för sorgligt. Samtidigt så är det ju så att Trygg Hansa bedriver en affärsverksamhet, och ur det perspektivet är riskbedömningen helt krass, och kan inte gärna ta hänsyn till vem eller vad som orsakat risken. 
 
Jag tycker det är konstigt att man inte tar upp frågan om huruvida det inte är förövaren som ska betala skadestånd för att täcka just detta? På ett eller annat sätt? Och att det i linje med detta borde finnas fonderade pengar att få för brottsoffer i de fall ingen döms.
 
Rent krasst kunde man snudd på tycka att man ska döma de som döms för våldtäkt till skadestånd som täcker samtliga kostnader som orsakas offren. Finns det nån som ska betala för vad de odömda väldtäksmännen ställer till, så är det väl de dömda våldtäktsmännen, rimligen. 
 
Att sen våldtäktsmäänen kanske inte har pengar man kan kräva av dem är ju ett problem. Då borde kanske skattepengar gå in och täcka det hela, på nåt sätt. Att ett oskyldigt brottsoffer ska ta kostnaderna för vad brottslingen ställt till är inte rimligt nånstans.
 

Hedenhös

Kategori: Fritt svävande tankar

Nyutgivningen av "Barna Hedenhös upptäcker Amerika" dras tillbaka för att den här förlegade värderingar. Att tiga ihjäl sin egen historia är säkert ett jättebra sätt att bli bättre.

Ok, jag vet att det är en barnbok, och därmed lite mer komplicerat. Men vilka värderingar är det egentligen som är så mycket bättre i dagens litteratur/filmer/datorspel riktade till barn, att de ska gå före?

Sett i backspegeln lär vi bara ha trampat runt från klaver till klaver. Kanske är det bättre att satsa på att lära barnen skillnad på fiktion och verklighet?

Mer film

Kategori: Fritt svävande tankar

Sverige tycks i mindre skala fortsätta sina aspirationer på filmkarriär inom ramen för kvalet till fotbolls-VM