Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

TT vet inte vad en solförmörkelse är

Kategori: Fritt svävande tankar

Även TT kan vara okunniga. I en av TT förmedlad notis i Aftonbladet kan man apropå en solförmörkelse i morgon läsa att :

"Luleå kommer 69 procent av solskivan att vara täckt av månens skugga, i Stockholm 51 procent och i Lund bara 39 procent"

Tänk lite nu. Det blir ingen skugga på solen. Det är solen som lyser. Månen är i vägen (mellan solen och jorden), och jorden hamnar därmed i skugga.

"

Skånska

Kategori: Fritt svävande tankar

PC Jersild tycker att skåningar i svensk TV ska textas eller träna bort sin dialekt. Dialektivrare blir av någon outgrundlig anledning upprörda och anser att dialekt ska bevaras. Det klart den ska, men det är väl inte det det handlar om? Det är bara det att det inte rimligt är att det ska ske på bekostnad av en majoritet av befolkningens möjlighet att förstå nyheterna i vad som ska vara riks-Tv. Lika lite som Aktuellt ska läsas upp på irländska. Skåningar ska väl vara stolta för att deras dialekt är så säregen att den ger upphov till detta, snarare än att protestera?

Vansinnesdåd skrämmer

Kategori: Fritt svävande tankar

Hur kan någon göra så här?? Om någon på grund av en eller annan konflikt tar sig för att mörda någon, så kan man se någon form av (förvisso sjuk) logik i det. Men att helt medvetet åsamka en slumpmässigt vald människa livsfarliga skador genom att sätta vässade pålar under vattnet på en badplats, det kan bara vara ett begär att döda eller skada för sakens skulle som leder till detta. På något sätt tycker jag det är mer skrämmande än det överlagda mordet på en specifik person. Därmed inte sagt att jag har någon som helst egentlig förståelse för vare sig det ena eller det andra.