Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Avslöjade

Kategori: Fritt svävande tankar

Avslöjade
På PC-citys hemsida hittar man följande intressanta information. Priset på denna produkt  (vars namn försvunnit ur just den här informationen, men det är en bärbar dator) ska "inte sänkas innan mellandagsrean".

Får Google göra så här, egentligen?

Kategori: Fritt svävande tankar

PÅ Googles sidor där man visar cacheat innehåll står det:
"Google is neither affiliated with the authors of this page nor responsible for its content"

Jag undrar om det egentligen håller? Om Google lagrar barnporrnografi på sina servrar, och låter vem som helst som söker på rätt termer hitta den, så mistänker jag att den där disclaimern väger lätt, om man drar det till sin spets.

Dessutom tycker jag man kan ifrågasätta vilken rätt Google alls har att lagra till exempel upphovsrättsskyddat material på sina servrar, och visa det därifrån, utan att tillexempel visa den reklam som ursprungssiten omger materialet med?

Nu kan man förvisso designa sin websida så att den inte indexeras av Google, men det har ju istället andra baksidor. Typ att ingen hittar den.

Blondinbella

Kategori: Fritt svävande tankar

Debatten går hög om den så kallade "Blondinbella". Några saker har slagit mig:

1. Hon kommer ångra sig, för hon märker sig för livet med nåt som jag inte tror hon kommer vara vare sig stolt eller betjänt av. Entreprenörsskapet är positivt, men hon börjar bli mer och mer gjord till åtlöje om man söker runt lite på vad som skrivs.

2. Jag läste någonstans att hon när hon presenterar produkter och faktiskt får betalt för det kan bryta mot marknadsföringslagen, som tykdigen säger att reklam måste tydligt meddela att det är just reklam. Hur hänger detta ihop med all produktplacering i filmer? Det måste ju vara lika olagligt?

3. Det talas mycket om vad som är problemet med alla dessa modebloggar, som folk upprör sig på. Jag tror inte att det är modebloggaren själv som man retar sig på. Utan att nåt så banalt och improduktivt som att flamsa om vad man tittat på för kläder som man trånar efter lockar så hejdlöst många läsare. Det är ett tecken på något, när det är så. Jag tror faktiskt att det rent av skrämmer människor att det har sån attraktionskraft, medans vanliga nyheter, eller böcker, inte lockar. Man kan fråga sig vad en generation som växer upp med de prioriteringarna ska vara bra på?