Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Lögnare

Kategori: Fritt svävande tankar

"Föraren berättade efter olyckan att flaket helt plötsligt reste sig". Haha. Säkert. Han körde ju i ful fart med flaket uppe i alla fall den sträcka man kan se bilen, och gör inga ansatser att stanna. Han påstår sig ju veta att flaket reste sig plötsligt, men hade han märkt flaket resa sig alls hade han garanterat inte kört under en bro.

Jag slår vad om att han inte visste om det

Vi hinner inte

Kategori: Fritt svävande tankar

Jag tycker detta är kul. Debatt om folk som berättar allt det gör på Facebook. "Jag vaknar, Jag äter frukost, Jag går till Bussen" etc.

Om man tittar på en normal människas förmåga och tid att konsumera information på ett meningsfult sätt, och jämför detta med förmågan att producera information, på detta Facebook/Blogg/Twitter-sätt, så kan man konstatera att vi nog i princip kan räkna med att i genomsnitt 2-3 personer orkar konsumera det vi producerar. Att tro att de 100-tals "vänner" man har på facebook faktiskt orkar/hinner/vill läsa allt blaj man skriver är helt orimligt. Att några utöver dem skule bry sig är ännu mer fjärran.

Varför är det så svårt att inse att när alla ska producera "underhållning", så räcker inte konsumenterna till för att konsumera det enskilda lstret mer än några få gånger.

Ingen läser det jag inte skriver

Kategori: Fritt svävande tankar

Jag tror min blogg har fallit offer för de teorier jag själv framför, nämligen att om alla har en blogg, och alla läser några få andra blogagr (eftersom man inte i genomsnitt hinner så mycket mer) så kommer varje blogg i genomsnitt ha just bara några få läsare. Om man ovanpå detta lägger att några få bloggar har väldigt många läsare, så blir det ännu färre läsare kvar för de stora massorna.

Att det sedan finns en koppling till att jag inte skriver nåt, är väl också uppenbart. Och när jag skriver, så blir det allt mindre engagerat och intressant. Detta har faktiskt inget eller lite att göra med antalet läsare, utan är mer en konsekvens av brist på tid. Dock tror jag att de få inläggen tenderar att minska antalet läsare, som numera är så få så jag skule kunna finansiera brevporto för att skicka dem brev allihop istället.