Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Schumacher ger sig inte

Kategori: Fritt svävande tankar

MIchael Schumacher gör comeback i Formel 1. Jag tror det är ett misstag. Jag tror inte att han är van vid de bilar som finns idag, och därmed inte kommer att kunna hänga med som han vill i hjärtat. Risken är att han då istället kör bort sig, och i värsta fall krashar i ivern att hänga med.

Men det lär dra publik!

Världsrekord

Kategori: Fritt svävande tankar

Man diskuterar nu om man ska underkänna de världsrekord som sats med de nya högteknologiska baddräkterna, av bl a Sara Sjöström.

Jag undrar om man får raka sig innan en tävling? Eller med hjälp av scarification skapa små spoilers på strategiska ställen på kroppen för att  glida bätre genom vattnet?? Får man låta tånaglarna växa tills de liknar simfötter? Eller låta fingernaglarna växa så man når målkaklet en 100-del snabbare? Får man fila ner sina liktornar? Ha stora hål i öronen? Ha simglasögon i extra glatt material? Äta mat som ger gaser i magen och extra påskjut?

Kort sagt, vad hjälper det för "rättvisan" att ta bort själva baddräktens inverkan? Och så länge baddräkten inte är aktiv, och inte har funktionr sommotsvarar simfenor, utan faktiskt bara följer kroppen, så tycker jag snarare att det är naturligt att man gör den så "hal" som möjligt. Varför inte? Vem skulle montera ett segel på en 100-meterslöpare? (såvida inte det är medvind, förstå)

Guld

Kategori: Fritt svävande tankar

Alldeles nyss meddelade Stockholms ABC-nytt att Sverige "tagit ett VM guld i 100 m fjärilsim i Rom". Uttalet av Rom var "Råmm"; vlekt efetr en sekunds eftertanke korrigerades.