Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Gotland och monopol

Kategori: Fritt svävande tankar

Destination Gotland (http://www.destinationgotland.se) har en uppenbart ohälsosam monopolliknande ställning, vad gäller transport av människor och bilar till och från Gotland. Förutom att det är löjligt att det är dyrare att åka färja än att flyga, så är deras inställning till kunder bedrövlig:

Två resor i rad har deras system för att ta betalt med kort varit ur funktion. Folk står och skrapar ihop kontanter för att ha råd med en varmkorv.

När varmkorven kommer är den inte grillad. Utan iskall inuti. När detta påpekas tar det 15 minuter innan man får sin korv.

När man kommer fram till kassan meddelar de dessutom att "just nu verkar det fungera med kortbetalning". Varpå förutsättningarna för matinköpet plötsligt helt ändrar sig. Den där bedrövliga korven är inte önskvärd längre, när man inte begränsas av sina kontanta medel. Men korven är beställd....

Om ni anser att det är ok att hänvisa till kontantbetalning 2014, så skaffa en bankomat ombord, eller ett betalsystem som klarar att ta betalt offline. Dessutom: Hela båten kryllar av folk som surfar på sina telefoner över båtens Wifi, så det kan inte gärna vara konnektiviteten det är fel på. Kanske dags att ha avtal med två banker, eller på annat sätt säkra att man kan ta betalt.