Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Windows och användarvänlighet...

Kategori: Fritt svävande tankar

...är två ord som inte borde få förekomma i samma mening. Prova själv att förklara för nån som inte kan Windows varför saker sker som de sker, eller är som de är. Det är i princip omöjligt, trots att man när man själv som någorlunda datorvan användare ska navigera i djungeln inte finner det särdeles besvärligt. Ologiskt, måhända, men efter lång tillvänjning vet man nästan hur det ologiska ska vara, vilket antagligen betyder att man hittat en logik.

Ett exempel:
- Java behöver uppdateras, hojtar en bubbla i skärmens nederkant.
- Man klickar, accepterar, klickar, accepterar, osv.
- Plötsligt får man en "rekommendation" om att även "installera Ask.com som kommer lägga till en meny i webläsaren". VAd har det med Java att göra?
- Och vadå rekommendera? Det finns en knapp "fortsätt", och en knapp "avbryt". För den som inte vill följa rekommendationen känns "avbryt" som en bra ide. Men då får man veta att man just avbrutit installationen av Java.
- Det är bara att acceptera Ask.com (som f.ö. ä r en meningslös och irriterande toolbar som bara tar upp värdefull plats i webläsarfönstret).
- När installationen är klar kan man klicka på en stor röd knapp för att verifiera sin java installation. När man gör det kommer det upp en ilsken varning om att man har för gamman Java-plugin i Firefox, och måste uppdatera Java. Klicka här, vänligen.
- En lista av plug-ins i Firefox kommer upp, och den säger att Java-plug-in:en är up-to-date. Men likafullt säger websidan (visad i samma Firefox) att den måste uppdateras

Vad f*n? Hur kan man göra det så svårt?
Kommentera inlägget här: