Mentala utsläpp

En förskönande omskrivning

Riktiga journalister...ha

Kategori: Fritt svävande tankar

Aftonbladet kör vilse i sina försök att vara riktiga journalister:

"Vår uppgift som tidning är att berätta så mycket som möjligt om gruppen som kom från ingenstans. Många vill veta vilka personerna i Lordi är"

Säkert är många nyfikna på vilka personerna bakom maskerna är, men det motiverar inte att Aftonbladet eller någon annan tidning försöker slå hål på denna vägvinnande image (som dessutom faktiskt är (eller kan vara) ett sätt att skapa sig ett privatliv trots att man är kändis).

Säkerligen vill många veta vilka som  vinner Robinson långt innan TV-kanalen som sänder Robinson sänder finalavsnittet. Men eftersom ett avslöjande skulle minska sändningarnas värde väsentligt, så är det helt oacceptabelt att tidningarna avslöjar detta, även om de skulle veta. Det vore i princip stöld.

Inser inte Aftonbladet att det de gör mot Lordi är principiellt samma sak? De minskar Lordis marknadsvärde (eller i alla fall Lordis egen syn på ett potentiellt marknadsvärde) genom att mot deras uttryckliga vilja publicera deras bilder och namn i tidningen.

Aftonbladet försöker bara, som vanligt, sälja lösnummer, och har inga dubier vad gäller vare sig moral eller vem som drabbas av deras publikations innehåll. Att försöka dölja det bakom att man har en ädel uppgift som tidning är väl ändå bara fånigt hyckleri. Det är bättre att erkänna och säga som det är:
"Visst, detta är mot Lordis vilja, och det drabbar dem ekonomiskt i och med att det spräcker deras image. Men VI tjänar pengar, och det är faktiskt vår uppgift som affärsdrivande företag"

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2006-05-29 | 19:53:53
    Bloggadress: http://ufan.sprayblog.se

    De sista två meningarna får vi säkert aldrig läsa, varken i den tidningen eller någon av konkurenterna. De är nog bättre på att avslöja andras hyckleri.

  • jesterdaze säger:
    2006-05-29 | 21:32:39
    Bloggadress: http://jesterdaze.webblogg.se

    Tyvärr är jag helt säker på att du har rätt. Jag tycker lite synd om dem som vill vara journalister på riktigt.

Kommentera inlägget här: